Energetický certifikát

Vďaka energetickému certifikátu vieme, v akom stave sa nachádza hospodárenie s energiami v našej domácnosti. Čo to ale pre nás znamená? Energetický certifikát je dnes už bežne používaným dokumentom. Ak ste sa rozhodli pre rekonštrukciu nehnuteľnosti, stavbu novej nehnuteľnosti, tak v tom prípade budete energetický certifikát potrebovať. Je totiž povinnou súčasťou dokumentácie, ktorá sa dokladá na stavebnom úrade pri kolaudácii stavby. Okrem toho si tento certifikát obľúbili aj niektoré banky. Pri žiadosti o hypotéku je možné, že tento dokument budete musieť doložiť k ostatným dokladom, ktoré si banka vyžiada.

elektrická energia

Je to taký pomyselný certifikát kvality. Okrem toho, môže zvýšiť cenu nehnuteľnosti. Záleží na tom, do akej energetickej kategórie vaša nehnuteľnosť spadá. Najžiadanejšou je kategória A. Do tejto kategórie spadajú všetky nehnuteľnosti s minimálnymi nákladmi na spotrebu energií. Vedeli ste však o tom, že nemôžete predať alebo prenajať nehnuteľnosť, pokiaľ nedisponujete energetickým certifikátom? Energetická certifikácia u nás vstúpila do platnosti už v roku 2008. Avšak pre mnohých je to zatiaľ neznámi pojem.

Certifikácia budovy – Energetické centrum poskytne odborné poradenstvo a informácie ohľadom energetickej certifikácie na stránkach www.certifikaciabudovy.sk

energetický certifikát rodinných domov

Niet pochýb o tom, že aj Slovensko chce byť krajinou vyznávajúcou hodnoty ekológie. Dôkazom je opakujúca sa výzva na obnovu rodinných domov, bytov alebo budov. Vďaka získaniu tohto grantu je občan podporený finančnou čiastkou pri rekonštrukcii svojej nehnuteľnosti. Podmienkou je ale zlepšenie stavu oproti počiatočnému aspoň o 30%. Takto sú zateplenie nehnuteľnosti, podlahové kúrenie, tepelné čerpadlá či klimatizácie oveľa dostupnejšie aj pre tých, ktorý by si inak takúto formu rekonštrukcie nemohli dovoliť.

Tip od nás: Ak aj vy chcete platiť menej za energie ale neviete ako na tom vaša nehnuteľnosť je zistite si cenu energetického certifikátu certifikaciabudovy.sk a uvidíte ako je energetická certifikácia dostupná naozaj pre každého